Knjige koje trebate pročitati

Na ovoj stranici naći ćete probranu zbirku knjiga za koju mislim da bi mogle zanimati sve čitatelje varljiv.org-a. Sve govore o tome kako razmišljati, kako biti skeptičan prema svojoj percepciji sebe i svijeta, kako razumjeti zašto su ljudi takvi kakvi jesu.

Glavna karakteristika ovog popisa je da su sve knjige na hrvatskom, odnosno u hrvatskom prijevodu. To znatno ograničava izbor naslova, ali mislim da još uvijek ima dosta materijala iznimne kvalitete. Sve knjige su "popularno-znanstvene", što znači da su namijenjene općoj populaciji i da bi ih napredniji srednjoškolac mogao bez većih problema pratiti.

Knjige su poredane po nekakvoj važnosti, od ne-mogu-vjerovati-da-još-niste-pročitali štiva na vrhu do odličnih-ali-ne-i-obaveznih knjiga koje su bliže dnu stranice. Za svaku sam procijenio koliko će vam uzeti vremena (od do :) i koliko je zahtjevna (mjereno u kapama). Naći ćete i linkove na mjesta gdje ih možete kupiti, posuditi ili čak pročitati online. Stavio sam i par citata uz neke od naslova, možda vas dodatno inspiriraju. Samo kliknite na naslovnicu knjige za detalje, ili rastvorite sve ako vam je tako draže.

Mislite da sam propustio preporučiti neku super knjigu? Javite na admin@varljiv.org

blog comments powered by Disqus